Čeprav so avtomobili BMW serije M po zmogljivosti, videzu in žal za večino od nas tudi po ceni v svoji lastni ligi, obstajajo načini, kako narediti svoj avtomobil BMW bolj športen. To vključuje omogočanje športno obarvanih zaslonov na armaturni plošči in drugih motoristično usmerjenih podrobnosti v avtomobilu.
Na prvi pogled se zdi, da boste morali za omogočanje teh zaslonov programirati ali narediti nepovratne spremembe. Vendar z aplikacijami OBDeleven One-Click Apps, ki so vnaprej pripravljene kodirne funkcije, ki jih je razvila in preizkusila razvojna ekipa, ki dela v podjetju z inteligentno avtomobilsko napravo.
Omogočanje športnih zaslonov v BMW
Uporaba programa OBDeleven za omogočanje športnih zaslonov je zelo preprost postopek. Pred aktiviranjem teh zaslonov pa morate vedeti, kateri informacijsko-zabavni sistem je vaš avtomobil dobil iz tovarne, in sicer ali gre za Car Information Computer (CIC), Next Big Thing (NBT) ali NBT EVO.
Za to lahko preprosto preverite leto izdelave svojega vozila, ki ga lahko najdete v aplikaciji OBDeleven, ali letnik, saj je bil sistem CIC vgrajen v avtomobile od leta 2008 do leta 2012 in 2013, ko je NBT prevzel vlogo glavnega informacijsko-zabavnega sistema. NBT EVO pa je bil prisoten v številnih modelih od konca leta 2014 do zadnjih nekaj let istega desetletja, ko je BMW začel prehajati na modele serije G.
Ko to ugotovite, lahko športne zaslone za svoj navigacijski sistem (CIC, NBT ali NBT EVO) aktivirate z naslednjimi koraki:
– Priključite napravo OBDeleven v vrata OBD-II;
– Povežite se z napravo prek povezave Bluetooth na pametnem telefonu;
– Ko telefon prepozna avtomobil, s katerim je povezan, pojdite v Aplikacije;
– Poiščite One-click aplikacijo, imenovano Sport Displays (za vaš infozabavni sistem).
– Aktivirajte jo in uživajte v športnih prikazovalnikih!
Če se sprašujete, kaj se spremeni po aktiviranju vnaprej pripravljene funkcije kodiranja, bodo na zaslonu armaturne plošče prikazani podatki o moči (v kW) in navoru (v Nm) v živo, medtem ko se vozite po cesti ali če ste vozilo odpeljali na dirkališče.
Zagon in športna barva zaslona z motivom M
Poleg aktiviranja športnih zaslonov lahko svoje vozilo naredite bolj športno tudi z drugimi podrobnostmi v notranjosti.
Tako lahko spremenite animacijo zagona sistema iDrive, ki se razlikuje med sistemi CIC, NBT in NBT EVO, in jo spremenite v animacijo z motivom M. Podobno kot pri prej navedenem postopku boste morali za svoj navigacijski zaslon izbrati aplikacijo One-Click App. Za sistem NBT na primer samo izberete vnaprej pripravljeno funkcijo kodiranja in želeno zagonsko animacijo, ki med drugim vključuje animacijo z motivom M ali Alpine motivom.
Poleg tega lahko z enakim postopkom spremenite tudi barvo športnih zaslonov, da se bo ujemala z barvo divizije M v BMW. Glavna razlika je seveda v tem, da izberete aplikacijo Sport Displays Color One-Click App, ki vam omogoča izbiro med privzetimi barvami in barvami v slogu M pri prikazu moči in navora na zaslonu.