Pri različnih paketih opreme in označenih okencih možnosti ob nakupu avtomobila ostanejo nekatere funkcije “skrite” za programskim zidom. Razlogov za to je več, eden glavnih pa je, da si proizvajalci avtomobilov, kot je BMW, že od nekdaj prizadevajo za racionalizacijo svojih proizvodnih procesov in zmanjšanje stroškov, da bi bili učinkovitejši. To pomeni, da tudi če se z enakovredne montažne linije odpeljeta najbolje opremljen BMW serije 3 in najmanj opremljen avtomobil iste serije, so razlike med njunimi možnostmi in opremo morda povezane s programsko in ne s strojno opremo avtomobila.
Seveda obstajajo izjeme, saj je za nekatere funkcije, kot je na primer odpiranje prtljažnika z nogo pod prtljažnikom, ki ga omogoča sistem Comfort Access, treba v vozilo namestiti določene upravljalne enote. Toda za spremembo zagonske animacije sistema iDrive ali vklop stranskih luči ni potrebna nobena posebna krmilna enota ali, če uporabljate OBDeleven, znanje programiranja, saj vam inteligentna avtomobilska rešitev omogoča vklop teh in drugih skritih funkcij z One-click aplikacijami, ki so vnaprej pripravljene kodirne funkcije.
1. Spremembe zagonske animacije iDrive
Ta skrita funkcija je precej samoumevna, saj spremeni zagonsko animacijo multimedijskega sistema, ko vklopite avtomobil.
Tako kot je sama po sebi tudi samoumevno, lahko animacijo preprosto spremenite s programom OBDeleven, tako da napravo priključite v vrata OBD-II, se z njo povežete prek povezave Bluetooth in v mobilni aplikaciji OBDeleven odprete razdelek Apps (Aplikacije).
Nato poiščite pravo One-click aplikacijo za svoj infozabavni sistem, in sicer ali gre za Car Information Computer (CIC), Next Big Thing (NBT) ali NBT EVO in izberite možnost, ki najbolj ustreza vašim potrebam. Pri nekaterih vozilih BMW lahko na primer ob aktiviranju aplikacije One-Click App izbirate med slogi animacije Default, M, Alpina, BMW i in drugimi.
Animacija se bo spremenila ob naslednjem zagonu vozila.
2. Digitalni prikaz hitrosti
Malokdo bi ugovarjal dejstvu, da BMW izdeluje ene najbolj koherentnih in dobro zasnovanih zaslonov vgrajenega računalnika v avtomobilski industriji. Vendar pa vsi niso popolni in če se vam zdi, da si želite digitalne številke, ki prikazuje vašo hitrost na glavnem voznikovem zaslonu, ima OBDeleven za to One-click aplikacijo.
Poleg aktivacije prek mobilne aplikacije boste morali opraviti tudi postopek v avtomobilu in sicer boste morali večkrat pritisniti gumb vgrajenega računalnika na ročici smernika, dokler se ne prikaže digitalni prikaz hitrosti.
3. BMW Stranske označevalne luči
Razlike med Združenimi državami Amerike in Evropsko unijo ter njenimi okoliškimi članicami ali gospodarsko povezanimi pridruženimi državami so številne, vključno s pravno podlago, na kateri delujejo avtomobilski proizvajalci v obeh regijah.
Ena od teh razlik so stranske označevalne luči pri BMW in drugih avtomobilskih znamkah, ki so v ZDA privzeto vklopljene, v Evropi pa so od samega začetka izklopljene. Kljub temu lahko z vnaprej pripravljenimi funkcijami kodiranja brez težav omogočite ali onemogočite stranske označevalne luči.
Vendar upoštevajte, da te luči ne bodo delovale, če so v vašem avtomobilu v celoti nameščene luči s svetlečimi diodami (LED).
Poleg aktiviranja stranskih označevalnih luči lahko prilagodite tudi svetlost omenjene funkcije z ločeno One-click aplikacijo, imenovano Side Marker Lights Brightness. Za prilagoditev svetlosti morate najprej aktivirati luči, kar vam bo nato omogočilo uravnavanje jakost žarnic med vožnjo po cesti.
4. Start/Stop Spomin
Četudi bi se lahko več dni prepirali o iznajdljivosti ali pravem namenu funkcije Start/Stop, je razprava o tem ali je voznikom ta funkcija všeč, še ena dejavnost za katero se zdi, da ji ni videti konca.
Ne glede na to ali ste ljubitelj ali ne, je možnost vklopa ali izklopa funkcije Start/Stop – brez večjih razprav – prijetna. Če želite trajno onemogočiti ali omogočiti funkcijo Start/Stop v svojem avtomobilu, se morate po priključitvi naprave v vrata OBD-II v programu OBDeleven le pomakniti na možnost Apps (Aplikacije) in izbrati vnaprej pripravljeno funkcijo kodiranja Start/Stop Default Setting (Privzeta nastavitev Start/Stop).
Če želite, da je funkcija omogočena ali onemogočena glede na zadnjo izbiro, ki ste jo sprejeli pred izklopom motorja, morate uporabiti Start/Stop Memory One-Click aplikacijo.
Če vam je ta funkcija všeč, lahko naredite dodaten korak in omogočite prikaz simbola sistema Start/Stop na glavnem voznikovem zaslonu z aplikacijo Start/Stop Dashboard Symbol One-Click App, katera lahko tudi prikaz onemogoči.
5. Prikaz tlaka in temperature v pnevmatikah (TPMS)
Eden najboljših pokazateljev, da je tehnologija v avtomobilih precej napredovala, je sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah (TPMS), čeprav je morda anekdotičen. Senzorji, nameščeni na platišču ali v steblu ventila, nadomeščajo staro metodo vizualnega pregleda in omogočajo, da so vozniki z opozorilno lučko na armaturni plošči obveščeni tudi o najmanjših spremembah tlaka v pnevmatikah.
One-click plikacija TPMS za prikaz tlaka in temperature pa gre še korak dlje in – če imate napravo NBT ali NBT EVO – v živo prikazuje tlak in temperaturo v pnevmatikah na večpredstavnostnem zaslonu. Podobno kot pri drugih skritih funkcijah, ki so bile omenjene na seznamu, je vse, kar boste morali storiti, da se pomaknete v razdelku Aplikacije in poiščete vnaprej pripravljeno funkcijo kodiranja, ki jo iščete za aktiviranje prikazov tlaka in temperature.
6. Mirror Dip (funkcija naklona stranskih ogledal)
Kamere za vzvratno vožnjo v avtomobilih so v današnji avtomobilski industriji večinoma postale standard, saj so nekatere države, na primer Združene države Amerike, predpisale, da morajo biti kamere vgrajene v vsa nova vozila. Zato se je pomen ogledal pri parkiranju nekoliko zmanjšal, zlasti ker so se kamere za vzvratno vožnjo izboljšale v smislu kakovosti slike, ki jo lahko posredujejo na zaslon infozabavnega sistema.
Če je vaš avtomobil nekoliko starejši ali ni bil izdelan za ameriški trg – kjer so kamere za vzvratno vožnjo postale obvezne 1. maja 2018 – in ima še vedno električno pomična vzvratna ogledala, lahko funkcijo Mirror Dip aktivirate ali deaktivirate hitro in brez lastnega kodiranja z OBDeleven One-click aplikacijami.
7. Delovanje gumba prtljažnika pri zapiranju
Drugače od vseh zgoraj omenjenih skritih funkcij bo funkcija delovanja gumba prtljažnika ob zapiranju, ki je vnaprej pripravljena za kodiranje, izboljšala udobje uporabe vašega vozila, ko ste zunaj njega.
Preprosto povedano, One-click aplikacija izvede prilagoditev kodiranja, zaradi katere vam ni treba držati pritisnjenega gumba na ključu, ki je odgovoren za zapiranje prtljažnika. Namesto tega bo preprost pritisk na gumb zaprl prtljažnik, kar vam bo močno olajšalo življenje, ko boste v rokah držali nakupovalne vrečke – navsezadnje noben človek, ki spoštuje samega sebe, ne opravi več poti, ko se je vrnil iz supermarketa!
V primeru, da želite držati gumb za odpiranje prtljažnika, vnaprej pripravljena funkcija kodiranja omogoča tudi to možnost.
Pogoj za to aplikacijo z enim klikom je, da je tovarniško aktivna aplikacija ali funkcija zapiranja prtljažnika prek ključka.