BMW je nedvomno eno najbolj izjemnih vozil na cesti. Če iz tega pogovora izvzamemo superavte, so izdelki proizvajalca avtomobilov s sedežem na Bavarskem lepotni ideal avtomobilskega sveta, saj avtomobili, ki se iz tovarne pripeljejo s štirimi barvnimi kvadranti, postavljajo merila za preostalo industrijo, včasih v dobrem, včasih v slabem.
Če pa želite svoj BMW narediti še bolj izjemen, lahko to najlažje storite tako, da spremenite videz in obnašanje luči. Čeprav se morda zdi, da boste morali fizično zamenjati dele ali ročno kodirati programsko opremo v svojem vozilu, bodo vnaprej pripravljene funkcije kodiranja OBDeleven, imenovane One-Click Apps, z nekaj preprostimi koraki dvignile videz vašega BMW na višjo raven.
Če želite izvesti katero koli od naslednjih sprememb, je postopek preprost. Napravo OBDeleven boste morali le priključiti v vrata OBD-II v avtomobilu, se s pametnim telefonom prek povezave Bluetooth povezati z napravo, se pomakniti v razdelek Aplikacije in izbrati želeno One-click aplikacijo. Proizvajalci avtomobilov, kot je BMW, so si vedno prizadevali za racionalizacijo svojih proizvodnih procesov in zmanjšanje stroškov, da bi bili učinkovitejši. To pomeni, da tudi če se z enakovredne montažne linije zapeljeta najbolje opremljen BMW serije 3 in najmanj opremljen avtomobil iste serije, so lahko razlike med njunimi možnostmi in opremo povezane s programsko in ne s strojno opremo avtomobila.
1. Žarometi za osvetljevanje ovinkov prek meglenk
Ta vnaprej pripravljena funkcija kodiranja vam omogoča, da omogočite ali onemogočite skrito funkcijo delovanja meglenk kot luči za vožnjo v ovinek, kadarkoli zavrtite volan. Edina zahteva za One-click aplikacijo je, da imate v vozilu nameščene luči za meglo. Upoštevajte, da bo funkcija delovala le, če je zunaj temno in je stikalo za luči nastavljeno v položaj AUTO.
2. Luči stranskih označevalnikov in svetlost luči stranskih označevalnikov
Ti dve aplikaciji z enim klikom sta lahko v nekaterih avtomobilih medsebojno povezani, saj v avtomobilih BMW, namenjenih v nekatere regije, luči stranskih označevalnikov niso privzeto omogočene. Na primer, v Združenih državah Amerike je ta funkcija standardna, medtem ko v Evropi ni vklopljena, ko avtomobil zapusti tovarno.
Tako lahko v avtomobilih BMW, namenjenih za ZDA, nastavite le svetlost teh luči, v evropskih avtomobilih pa boste morali – da bi nadaljevali z zgledno razliko – za nastavitev svetlosti najprej omogočiti stranske luči. Ne glede na to, ali vozite ameriški ali evropski BMW, bodo vse prilagoditve stranskih označevalnih luči in njihove svetlosti izboljšale videz in edinstvenost vašega avtomobila.
3. Luči na vratnih ročajih pri vzvratni vožnji
Smrt, davki in neprijetno parkiranje avtomobila vzvratno so stvari, ki združujejo večino izmed nas. Parkiranje ponoči je še težje, saj lahko zaradi slabše vidljivosti, zlasti v tesnih prostorih, pride do neželenih prask na karoseriji ali kolesih vaše dragocene lastnine.
S to skrito funkcijo se luči na vratnih kljukah aktivirajo takoj, ko vozilo postavite v vzvratno vožnjo, in vam zagotovijo dodatno vidljivost v bližini koles, vrat in stranskih pragov vašega BMW-ja. Seveda mora biti vaše vozilo opremljeno z lučmi za ročaj vrat – paketom luči S563A, da ta One-click aplikacija deluje.
4. Skandinavske dnevne luči (DRL)
Medtem ko imajo ZDA stranske luči, ima skandinavska regija svoj sklop dnevnih luči (DRL), znanih kot skandinavske DRL.
Razlika med običajnimi DRL in različico, ki se imenuje v čast severni regiji Evrope, je v tem, da se pri prvi hkrati prižgejo zadnje luči in DRL. Zaradi tega bodo vaše zadnje luči med vožnjo videti močnejše in agresivnejše.
5. Pozdravna funkcija luči le, ko je temno
Funkcija pozdravnih luči je popularna v splošni avtomobilski industriji, zlasti če se domov vračate pozno ponoči in potrebujete dodatno vidljivost, da vidite, kam greste.
Hkrati pa zmanjšujejo življenjsko dobo žarnic, zato jih morate pogosteje zamenjati, če je funkcija onemogočena. Čeprav obstaja Onec-click aplikacija za onemogočanje pozdravne funkcije, lahko uporabite tudi vnaprej pripravljeno funkcijo kodiranja, da se luči prižgejo samo, ko je tema, in sicer One-click aplikacijo, imenovano WL only when Dark (Luči se prižgejo samo, ko je tema).
Da bi ta funkcija delovala, mora imeti vaš avtomobil senzor dežja/svetlobe na vetrobranskem steklu in, razumljivo, mora biti omogočena tudi funkcija Welcome Lights. Poleg tega mora biti stikalo za luči v položaju AUTO ali v položaju za kratke luči, da bo funkcija pravilno delovala, kadar koli ugasnete motor in zaklenete avtomobil.